מגייסים עובדים?
עמוד הבית > בלוג > מאמרי בכירים > דרושים בכירים – ככה תמצאו עבודה למשרות בכירות

דרושים בכירים – ככה תמצאו עבודה למשרות בכירות

בתפקיד בכיר ומחפש עבודה? אסור לך לפספס את המידע שכתוב במאמר הזה.

חיפוש עבודה לבכירים הוא שונה באופן מהותי ממשרות אחרות. קורות החיים, דרך החיפוש, הראיונות הטלפוניים, הפרונטאליים וכל תהליך הגיוס בכללותו אינו זהה למשרות אחרות. אם אתם בכירים ומחפשים עבודה – המאמר הזה הוא בדיוק בשבילכם.

דרושים בכירים – ככה תמצאו עבודה למשרות בכירות

חיפוש עבודה לבכירים:

אז מהם ההבדלים בין חיפוש עבודה למשרה בכירה ומשרות אחרות? השוני נעוץ בעיקר בחשיבות התפקיד ובקבלת החלטות. כאשר חברה מגייסת לתפקיד בכיר דוגמת משרות בכירים בכספים, תפעול, שיווק, טכנולוגיה, מכירות וכו', היא יודעת שכל החלטה של נושא המשרה יכולה להיות שווה עוד ועוד מאות אלפי שקלים. ביצוע השלב על כל שלב הוא מקצועי יותר, ארוך יותר וחלקים שלא מצאו אותם בתהליכים למשרות מקצועיות ניהול ביניים. אז מהם שונים מרכיבים וכיצד ניתן להתכונן בצור הטוב ביותר?

כתיבת קורות חיים – בכירים:
קורות חיים למשרה בכירה צריכים להיות מאוד אינפורמטיבית. להלן מספר המלצות וטיפים לכתיבת הקו"ח שלכם:

  1. עיצוב – פשוט ולא מתוחכם. המנעו משילוב צבעים רבים. חשוב לוודא שהפונט הוא מקצועי כמו אריאל או times new roman. גודל סביב 11-12. רווחים לא צמודים מדי (ממליץ על שורה וחצי). כמו כן, ניתן ללהבליט בבולד את שמות החברות והתפקיד שביצעתם.
  2. ניסיון מקצועי – מומלץ להתחיל מהתפקיד העדכני ביותר ואז לרדת עד לתפקיד הישן ביותר.
  3. סדר כרונולוגי – בצד העליון פרטים אישיים – שם, מייל, עיר מגורים. לאחר תקציר (יפורט הבא), ניסיון מקצועי, שירות צבאי/לאומי, השכלה, שפות, תוכנות וקורסים מקצועיים.
  4. תקציר מנהלים – מומלץ להוסיף תקציר אשר יפרט ב-3-4 משפטים וישווק את האלמנטים החשובים ביותר במקצוע שלכם.
  5. הוספת תפקיד ליד השם – לדוגמא: חיים – סמנכ”ל כספים, אוהד קנולר – סמנכ”ל תפעול וכו’.
  6. צורת כתיבה – מומלץ לכתוב בבולטים מתחת לכל תפקיד ולפרט בקצרה. לדוגמא: ניהול תקציבי מרקטינג של כ-10 מיליון ש”ח בשנה, ניהול מערך שירות של החברה אשר כלל 5 מנהלי תחומים בניהול ישיר, 10 מנהלי צוותים בניהול עקיף ומוקד טלפון של כ-100 עובדים.
  7. כלל העמוד האחד – תשכחו ממנו. כתבו כמה שצריך. חשוב לא להגזים. הכלל המנחה הוא לפרט על המשרה האחרונה שלכם ולהוריד בהדרגה את כמות ההמנחה ככל שמתרחקים מהניסיון הבסיסי שלכם.

חיפוש משרות בכירים – לאיפה לשלוח קורות חיים?
הרבה יותר קשה למצוא משרה בכירה דרך אתרי דרושים. קבלו מספר טיפים שיעזרו לכם במציאת משרה מתאימה:

  1. הד האנטרים וחברות השמה – ניתן ומומלץ לפנות לכאלו שאתם מכירים ואם לא, יש רשימות ברשת רבות של מומחי הד-האנטרים לפי תעשיות ותפקידים. אל תעבדו רק עם אחד.
  2. קשרים אישיים – יש לכם הרבה יותר קשרים ממה שנדמה לכם! קודם כל – פנו לחברים קרובים ומשפחה עובדים בתפקידים בכירים ובדקו האם בארגון ישנן משרות. יש להם חברים בארגונים אחרים. חברים טובים -שלח הודעה ל-3 חברים עבור אחרים לפחות. בנוסף, בדקו ברשתות החברתיות שלכם חברי עבר והיכן הם עובדים היום. תתפלאו כמה אנשים זוכרים אתכם לטובה ויכולים לעזור לכם במציאת עבודה.
  3. לינקדאין – ניתן לפנות להד-האנטרים, חברות שמגייסות ועוד. מומלץ להיות חבר בקבוצות של מחפשי עבודה, כך תזהו הזדמנויות בזמן ותוכלו להגיש קורות חיים למשרות חמות.
  4. טלגרם – כלי בגידול אדיר ובו מספר קבוצות שבהן יש משרות בכירים רבות דוגמת: Corona Jobs.
  5. פייסבוק – נכון בפלטפורמה שמחוברת יותר לגיוס המונים, אך לאחרונה הוקמו קבוצות רבות בפלטפורמה. מומלץ להצטרף לקבוצות כאלו וממתינים לפרסום משרה מעניינת ו/או לפנות למגייסים ולשאול האם יש להם משהו עבורכם.
  6. אתרי דרושים – הוא עדיין יכול לעשות את זה. יש 4 אתרי דרושים עיקריים בישראל: ג'ובמאסטר, אולג'ובס, דרושים וג'ובנט. מומלץ להירשם לכולם ולהגיש קורות חיים למשרות אשר נתפסות עבורכם כהזדמנות.

גיוס בכירים – מה החברות מחפשות:
כאשר אתם מתחילים לעבוד, חשוב שתוודאו שהפרופיל שלכם מצוחצח בכל הרשתות החברתיות. מומלץ להמנע מנוכחות בעל דעות פוליטיות מובהקות, תמונות וולגריות ובכלל, לדאוג שהפרופילים שלכם בולינקאדין ישדרו מקצועיות. אין בעיה בשילוב תמונות משפחתיות, אירועים, חברים וכו'. חשוב להבין כי המלצות אלו – מטרתן אינה למנוע מכם להביע דעה פוליטית או לפרסם את התמונות שלכם ברשת. המגייסים ייבדקו את הפרופיל שלכם ואינכם רוצים שייפסלו את המועמד בגלל שיקולים אישיים מקצועיים שלכם.

ראיון בכירים טלפוני ופרונטאלי:
בראיון טלפוני ישאלו אתכם שאלות רבות על הרקע המקצועי שלכם ופחות שאלות אישיות. חשוב להכין הסבר קצר ושיווקי על הרקע מקצועי. זכרו מתראיינים למשרה בכירה חשובה שתכינו הסבר, אתם מגיעים למקום שאליו אתם הולכים. לדוגמא: אם אתם מתראיינים לחברה באינטרנט, הדגישו את הרקע שלכם בתחום הזה (בייחוד אם יש לכם רק בכמה תחומים). אם הייתם מנהל בעבר סי מכירות והתפקיד האחרון שלכם הוא כסמנכ”ל, פרטו יותר על התפקיד האחרון ולא על התפקידים הקודמים. הכינו מראש מקרים וסיטואציות שבהן היו לכם קונפליקטים, החלטות קשות שהייתם צריכים לקחת, יעדים שהתקשתם בהם, עובדים בכירים בצוות שהיו איתם ניהול ניהול וכו'. אלו בדיוק המקומות והשאלות שמראיינים מקצועיים ייכנסו אליהם.

משרות בכירים בהייטק ותחומים – האם ניתן לעבור תחום?
ישנן משרות בכירים בתעשיות רבות כגון הייטק, קמעונאות, פיננסים, תחומי האונליין, תוכנה, ביטוח, תקשורת ועוד. לרוב יעדיפו בתחום מסויים להביא בכיר מתעשייה זהה או דומה.

מחפשים את האתגר הבא שלכם?
תנו לסוכן החכם שלנו לעשות את העבודה
הגדירו אותי
מכירים חבר שמתאים בול למשרה?
גם עוזרים לחברים וגם מרווחים!
המליצו לנו על החברים הטובים שלכם
ותוכלו לזכות עד 1,000 ₪ מאיתנו!
המליצו על חבר

מגוון רחב של הזדמנויות, בדרך לתפקיד הבא שלך…