מגייסים עובדים?
עמוד הבית > בלוג > כללי > מי בכלל צריך חברות השמה?

מי בכלל צריך חברות השמה?

חברות ההשמה הן כלי משמעותי בארגז הכלים של מחפש העבודה בדרך לתחנה הבאה בקריירה.

"אפשר למצוא היום את כל המודעות באינטרנט".
"הם עובדים בשביל המעסיקים, לא בשבילי".
"למה לי לעבוד עם מתווך כשאפשר להגיע ישירות למעסיק?"

את הציטוטים האלה אנחנו שומעים כל הזמן. הרי מה בסך הכל צריך? לצחצח את פרופיל הלינקדאין, לשייף את קורות החיים, להשתתף בקבוצות הפייסבוק הנכונות, והראיון הבא כבר בדרך. אז נכון שאפשר (ורצוי!) להשקיע את כל המאמצים גם בדרכים האלה. אבל מי שמחפש היום עבודה, צריך לדעת להשתמש בחוכמה גם בחברת השמה. לשיתוף הפעולה בין המועמדים לחברת ההשמה יש כמה יתרונות שפועלים לטובת מחפשי העבודה,
אז לפני מתחילים את מסע החיפוש אל עבר התפקיד הבא – החלטנו לשתף אתכם בכמה תובנות מאוד פרקטיות שאולי לא הכרתם ואולי לשבור על הדרך גם כמה מיתוסים על שיתוף פעולה עם חברות השמה:

מי בכלל צריך חברות השמה?

ככה תגיעו למשרות "הנסתרות"

תתפלאו לשמוע, אבל לא כל החברות רוצות לחשוף את המשרות הפנויות אצלן.

למרות שפרסום משרה בגלוי מביא לחברה מגוון מועמדים ויוצר תחרות על הטובים ביותר, לפעמים ההצפה בקורות-חיים מעוררת בעיות חדשות. הגיוס הופך איטי, קשה לברור מבין אינסוף קורות החיים שנשלחו, ואיוש המשרה מתרחק. Time is money והמעסיקים רוצים לסגור את איוש המשרה עם המועמד הטוב ביותר, וכמה שיותר מהר. חברות ההשמה מקצרות עבור המעסיקים את התהליך כשהן שולחות להם רק את המועמדים המתאימים להם, בלי עוד מאות קורות חיים בצד הדרך.

להיחשף למשרות אטרקטיביות בסטארטאפים: כיום מרבית המשרות בסטארטאפים כלל לא יוצאות לפרסום נרחב ומטופלות דרך גורמי גיוס והשמה וזאת כיוון שלמרבית הסטארטאפים בתחילת דרכם אין פונק' HR ו/או המשאבים הנחוצים לניהול תהליכי הגיוס בחברה: פרסום משרות, מיום קו"ח, איתור מועמדים וכו'. כאן בדיוק נכנסות חברות ההשמה ונותנות אשר נותנות מענה מיטבי לאותם סטארטאפים ומנהלות עבורם את תהליכי הגיוס. המשמעות מבחינתכם כמחפשי עבודה היא – פוטנציאל ענק של משרות בסטארטאפים בועטים שכלל לא נחשפתם אליו.

משרות דיסקרטיות – חלק מהמשרות המוצעות הן משרות דיסקרטיות, כאשר חברה מעוניינת להחליף עובד/ת בארגון ואינה רוצה שידעו מכך – גם כאן חברות ההשמה נותנות מענה אופטימלי כאשר כל תהליך החיפוש והאיתור נעשה תחת מעטה חשאיות עד למציאת האדם המתאים להחלפה. את המשרות הללו לא תמצאו בשום מקום גלוי ברשת אלא דרך חברות השמה.

הרבה יותר – מהר יותר!

לחפש עבודה זאת עבודה בפני עצמה. צריך לעקוב אחרי כל המשרות שמתפרסמות, לערוך קבצי קורות חיים שונים, לשלוח, להתראיין, ובעיקר – להתמיד. התהליך הזה יכול להיות מתיש וזולל זמן.

אם יש יתרון אחד שרואים מיד אצל חברת השמה זה המגוון העצום שנמצא במקום אחד. החברות מרכזות אלפי משרות כל חודש מכמות גדולה של מעסיקים רלוונטיים. זאת העבודה שלהן: למצוא את המעסיקים שמחפשים עכשיו עובדים, ואז לשדך להם את האנשים המתאימים ביותר לתפקיד.

חברות השמה מצליחות לחסוך למועמד חלק מכאב הראש הכרוך באיתור ההצעות הרלוונטיות. וכפי שכבר ציינו קודם, הן גם מקור מצוין להצעות עבודה שלא היה אפשר למצוא בלעדיהן.

לקבל מידע פנימי:

איך אפשר לדעת מה באמת חשוב למעסיק מתוך מודעת הדרושים? לפעמים רשימת הדרישות היא אינסופית, ולפעמים היא עמומה. יש כאלה שכתובות בשנינות ויש מודעות לאקוניות ויבשושיות. אבל מתוך מה שהחברה פרסמה, מה היא באמת מחפשת? מה חשוב לה ומה הוא רק Nice to have?

אם אין לכם איש קשר פנימי בתוך החברה, לעולם לא תגלו את המידע הזה.

הדרך לפצח את התסבוכת היא להיעזר במישהו שמכיר את הארגון מבפנים. חברות ההשמה עובדות ישירות מול המעסיקים. הן יודעות בדיוק מה הם מחפשים. יועצי ההשמה הם אלה שיודעים מהן הדרישות בפירוט המשרה שהן בגדר חובה, ומה יהיה בונוס נחמד אם המועמד מחזיק בהן. את המידע החשוב והקריטי הזו חברות ההשמה ישתפו איתך – המועמד, וזאת מתוך מטרה לקדם אותך בתהליך ולהגדיל את סיכויי השמתך בחברה.

שמישהו יעבוד עבורך:

יש משהו משמח בחיפוש עבודה: החלום על מקום עבודה נעים, מתגמל, שאפשר יהיה להתפתח בו. המקום הבא יהיה מעולה. אבל זה לא קל למצוא אותו. הרבה מחפשי עבודה מרגישים במהלך תהליך החיפוש ייאוש או עייפות. אז עד שמוצאים את המשרה הבאה, למה לא לתת למישהו נוסף להצטרף למסע ולעבוד ביחד במציאת עבודה?

האינטרס של חברות ההשמה הוא למצוא עבודה מוצלחת למועמדים שלהם. צורת העבודה שלהן היא כמו של סוכן אישי. הן מחפשות עבור המועמד משרה בדיוק לפי הקריטריונים שלו – המיקום המתאים, היקף המשרה, תנאי השכר, תחום ההתמחות וכל שאר התנאים שחשובים לו. שילוב הכוחות עם חברת ההשמה יכול להקל מאוד על החיפוש, גם מבחינה נפשית ובעיקר מבחינת התוצאה הסופית.

מקצה שיפורים לקורות החיים:

אם כבר יועץ ההשמה עובד איתך על מציאת המשרה הבאה, הוא ירצה שקורות החיים יובילו לזימון לראיון. לכן, לא יזיק אם בדרך למעסיק יציץ עוד זוג עיניים בקורות החיים.

ליועצי ההשמה יש ניסיון והבנה עמוקה בתעשייה עמה הם עובדים. הם יודעים מה המעסיקים מחפשים, ובהתאם לסדר ולערוך את קורות החיים. הם ידעו להבליט את החוזקות של המועמד, לתעדף את הכישורים החשובים למשרה ולתת את הערך המוסף בקורות החיים בדרך לראיון. בטוח לא יזיק שמישהו מקצועי יציץ בקורות החיים בדרך למעסיק.

ששש….! ככה תחפשו באופן דיסקרטי:

מכירים את חוסר הנעימות שבחיפוש עבודה כשאתם עדיין עובדים בחברה אחרת? כשזה המצב, דיסקרטיות היא המפתח לצלוח אותו בשלום. הרי אתם לא רוצים שהמעסיק הנוכחי ידע שאתם בודקים אפשרויות חדשות מחוץ לארגון. ויותר מכך, שמישהו מהחברה שאתם רוצים לעבור אליה יתקשר למעסיק הנוכחי לשמוע המלצות עליכם.

חברות השמה מתוגמלות על בסיס הצלחה. הן יעשו הכל כדי לקדם בחשאיות את האינטרסים של המועמד עד לחתימת החוזה בחברה הבאה. בעזרתן אפשר להתקדם בשלבי הגיוס מבלי לסכן את המשרה הקיימת.

להשתמש בחוכמה ביועצים:

בסופו של דבר, חברות ההשמה הן כלי משמעותי בארגז הכלים של מחפש העבודה בדרך לתחנה הבאה בקריירה. במיוחד כאשר מדובר בjcr, השמה בהייטק שם התחרות קשה. לצד הלינקדאין, הפייסבוק, והשיחות עם חברים על משרות פנויות, כדאי לצרף את חברות ההשמה. בשורה התחתונה, הן נותנות ערך מוסף של מידע, כישורים וחשיפה למשרות פנויות.

מי שרוצה לקחת את מערכת היחסים עם יועצי ההשמה לשלב מתקדם יותר, יכול להתייעץ איתם לא רק על פרטי המשרות פנויות, אלא גם כדי לקבל מידע פנימי מהותי יותר. אפשר לשאול אותם לגבי האווירה בחברה, על האופי היומיומי של המשרה, על התנאים ומה כדאי לדעת לפני הראיון. אם משתמשים בחברת ההשמה בחוכמה, היא יכולה להיות שחקן מפתח בדרך למשרה הבאה.

כמה זה עולה לי?

כלום ! על פי חוק של משרד התמ"ת אסור לחברות השמה לגבות תשלום כלשהו ממחפשי העבודה. את התשלום חברות ההשמה גובות מהלקוחות אשר איתן הן בקשרי עבודה.
מודל התשלום מבוסס על הצלחה בלבד, כלומר, חברת השמה תהיה מתוגמלת רק כאשר מועמד/ת שהגיעה דרכה יתקבל לתפקיד. זו הסיבה שלחברת ההשמה יש אינטרס לקדם אותך המועמד בכל שלבי התהליך על מנת שאתה תתקבל לעבודה והיא תתוגמל על כך.

מחפשים את האתגר הבא שלכם?
תנו לסוכן החכם שלנו לעשות את העבודה
הגדירו אותי
מכירים חבר שמתאים בול למשרה?
גם עוזרים לחברים וגם מרווחים!
המליצו לנו על החברים הטובים שלכם
ותוכלו לזכות עד 1,000 ₪ מאיתנו!
המליצו על חבר

אולי יעניין אותך עוד...

כללי

כן סטארטאפ או לא סטארטאפ?

לא קל להיות הטוב בתחומך. לקום כל בוקר ולהוציא מעצמך את הכי טוב שאפשר..

קראו עוד
כללי

חיפוש עבודה – למה לא כדאי לכם "להתפזר"

עכשיו שאתם מחפשים עבודה, יתכן שאתם מאבדים פרופורציות ומנסים לירות חצים לכל הכיוונים..

קראו עוד
כללי

10 הדיברות לחיפוש עבודה דיסקרטי

אז אתם מתחילים לפזול לצדדים אחרים, פתאום גיליתם שחברים בתפקיד שלכם במקום אחר מרוויחים יותר.

קראו עוד
כללי

דרושים ממליצים – מה עושים כשאין ממליצים ?

הגעתם לראיון עבודה, הרשמתם את המראיינים, עברתם את המבחנים המקצועיים..

קראו עוד
כללי

ספיישל ג'וניור – 6 טיפים חיוביים לנצל את זמן הקורונה לטובתכם

אם אתם מרגישים ירידה בכמות המשרות לג'וניורים – אתם לא טועים, אבל זה לא אומר שאין מה לעשות בנושא.

קראו עוד
כללי

איך מתמודדים עם מיליון מובטלים?

משבר הקורונה הוא החמור ביותר מבחינת שוק התעסוקה הישראלי,

קראו עוד
לכל המדריכים

מגוון רחב של הזדמנויות, בדרך לתפקיד הבא שלך…