מגייסים עובדים?
עמוד הבית > בלוג > כללי > למה מעסיקים לא חוזרים אליי?

למה מעסיקים לא חוזרים אליי?

כשעל כל משרה קופצים כל-כך הרבה מועמדים, וכשהמידע עליכם חשוף ברשתות החברתיות לכולם, זה קצת יותר מאתגר.

המאמר שלפניכם יסייע לכם להגדיל את הסיכויים לקבל את הטלפון הנכסף מהמעסיק, בין אם בהזמנה לראיון, ובין אם אחריו – כדי לספק שהתקבלתם.

שליחת קורות חיים:

כתיבת קורות חיים זה נדבך חשוב בתהליך חיפוש עבודה. למעשה, מסמך קורות החיים שלכם הוא שיקבע האם יזמנו אתכם לראיון. ישנם מספר כללים שכדאי להקפיד עליכם כשכותבים ושולחים מסמך קורות חיים:

למה מעסיקים לא חוזרים אליי?

1. שלחו קורות חיים בחשאי – אל תעשו שימוש במחשב המשרדי

חשוב מאוד שלא תשלחו קורות חיים מהמייל של המשרד ואפילו שלא תשמרו את קובץ ה-CV על המחשב של העבודה. פתחו מייל אישי שלכם במייל חיצוני ורכזו בו את הפעילות של משלוח קורות החיים או הפניות היזומות אל חברות הייטק או חברות השמה בהייטק ומשרות שונות. ציינו בראש כל מייל – נא לשמור בדיסקרטיות – כדי שמראש ידעו שאתם מחפשים עבודה בצורה דיסקרטית.
אף פעם אי אפשר לדעת מי צופה בכם! הימנעו מגלישה באתרי דרושים בשעות העבודה ובמקום העבודה גם אם הסקרנות גוברת עליכם. אם אתם לא רוצים לפספס אף הזדמנות, גלשו במייל דרך הסמארטפון כשאתם בהפסקת צהריים או במקום פרטי.

2. השמיטו את שם החברה מקורות החיים

אם אתם לא רוצים להסגיר בפני ממייני קורות החיים את מקום העבודה שלכם מחשש שאיכשהו יתגלה היכן אתם עובדים (או יותר נכון: איזה ג'וב אתם רוצים לעזוב), תוכלו לציין שאתם עובדים בחברת ביוטכנולוגיה מובילה בפתח תקווה במקום לכתוב את שמה, לציין את התפקיד שלכם ואת התמחות החברה אך לא את שם החברה באופן גלוי. זכרו שבמידה ויעשו עליכם חיפוש בגוגל ויגיעו לבלוג שכתבתם או לפרופיל שלכם בלינקדאין, יתכן ויראו היכן אתם עובדים כך שאולי שווה לכם לטשטש את הזהות של מקום העבודה גם ברשתות החברתיות בהן אתם פעילים.

3. יש דברים שהשתיקה יפה להם – אל תשוחחו על כך עם איש

מי שמחפש עבודה נוטה לשתף את סביבתו בהחלטתו למצוא עבודה אחרת, כדי לבחון מי יכול לסדר לו משרה אטרקטיבית דרך חבר של חבר. אך היו בררנים בחלוקת המידע, שתפו בני משפחה וחברים קרובים, המעיטו או אל תשתפו כלל קולגות, לקוחות, אנשי קשר שקשורים למקום העבודה. אף פעם אי אפשר לדעת מי ילך ויספר שאתם מעוניינים לעזוב. את הקשרים העסקיים הפעילו אך ורק אם אתם בוטחים באמונם של אנשי הקשר שלכם ב-100% ולא פחות.

4. השתמשו במדיה החברתית בצורה מושכלת

לרשתות החברתיות דוגמת פייסבוק /לינקדאין יש כוח לא קטן בחיפוש הדיסקרטי, הן מאפשרת לנו לצפות במשרות פתוחות ועוד יותר חשוב מכך לראות מי פרסם אותן, למה זה חשוב? כי כשאתם מחפשים בחשאי תוכלו לפנות ישירות לאדם שפרסם את המשרה הרלוונטית לכם, להעביר קורות חיים ולבקש שמירת סודיות.
בפייסבוק קיימות עשרות קבוצות לחיפוש עבודה, דרושים הייטק ובלינקדאין אף תוכלו להיכנס לדפים עסקיים של החברות השונות, לצפות במשרות ולאתר איש קשר (מגייס או בעל תפקיד כלשהו בחברה).

5. אל תפנו למשרות אנונימיות – פנו ישירות לחברה השמה

הימנעו מפנייה למשרות שלא מפרסמות את שם החברה באתרי דרושים או ברשתות חברתיות, הרי זו יכולה להיות החברה שבה אתם עובדים! העדיפו פנייה יזומה לחברת השמה. כשאתם פונים לחברת השמה מקצועית דרך מודעות דרושים ומציינים מפורשות שדרושה דיסקרטיות, אתם יכולים להיות בטוחים שהבקשה שלכם תישמר. חברות השמה מכבדות את הפרטיות של המועמדים וגם מבינות את הרגישות והמורכבות של חיפוש עבודה תוך כדי עבודה קיימת.

6. הפעילו את הקשרים שלכם – נפלאות הנטוורקינג

פנו לאנשים שאתם סומכים עליהם כמו חברים, בני משפחה, קולגות לשעבר, אנשים מקושרים או אנשי קשר ספציפיים בחברות פוטנציאליות שפגשתם בעבר בכנסים מקצועיים וכולי. אנשים אלה ישמרו על הדיסקרטיות ויוכלו לחפש עבורכם עבודה חדשה.

7. טופסי סודיות מגנים עליכם

אל תחששו מחתימת טפסי סודיות בעת ראיונות עבודה או תהליך גיוס ומיון מועמדים. כמו שאתם שומרים על המשרה הפוטנציאלית בסוד כך יכבדו את בקשתכם לדיסקרטיות ובין אם תתקבלו או לא, תדעו שהנוכחות שלכם בתהליך המיון נשמרה בסוד.

8. הכינו תוכנית גיבוי לראיונות עבודה

נסו לרכז ביום חופש אחד ראיונות עבודה או תהליכי מיון או נסו לשלב אותם אחרי שעות העבודה, כדי שהמעסיק הפוטנציאלי והקולגות לא יחשדו שאתם מחפשים עבודה. היעדרויות תכופות, שיחות טלפון במסדרון או בשירותים יוצרות חשד אצל כולם. נסו לשוחח אך ורק בהפסקת צהריים, אחרי שעות העבודה או לפני שהגעתם לעבודה ולקבוע בשעות אלה גם את הראיונות. לפעמים עדיף להגיד למראיין שאינכם פנויים כעת לשוחח ולתאם שיחת הכרות בשעה מאוחרת יותר מאשר להיחשף בעת מעשה.
כמו חשוב, שדרגו את המוניטין שלכם ואולי תקבלו הצעות דיסקרטיות! אומנם חשוב להיות אקטיביים בתהליך חיפוש עבודה, גם אם זה דיסקרטי לחלוטין, אבל אם יהיה לכם פרופיל מדוגם בלינקדאין ותמתגו את עצמכם נכון ברשת, תוכלו לקבל הצעות עבודה משלל "צידי הראשים" שמחפשים אתכם.

מחפשים את האתגר הבא שלכם?
icon man תנו לסוכן החכם שלנו לעשות את העבודה
הגדירו אותי
מכירים חבר שמתאים בול למשרה?
גם עוזרים לחברים וגם מרווחים!
המליצו לנו על החברים הטובים שלכם
ותוכלו לזכות עד 1,000 ₪ מאיתנו!
המליצו על חבר

אולי יעניין אותך עוד...

כללי

כן סטארטאפ או לא סטארטאפ?

לא קל להיות הטוב בתחומך. לקום כל בוקר ולהוציא מעצמך את הכי טוב שאפשר..

קראו עוד
כללי

חיפוש עבודה – למה לא כדאי לכם "להתפזר"

עכשיו שאתם מחפשים עבודה, יתכן שאתם מאבדים פרופורציות ומנסים לירות חצים לכל הכיוונים..

קראו עוד
כללי

10 הדיברות לחיפוש עבודה דיסקרטי

אז אתם מתחילים לפזול לצדדים אחרים, פתאום גיליתם שחברים בתפקיד שלכם במקום אחר מרוויחים יותר.

קראו עוד
כללי

דרושים ממליצים – מה עושים כשאין ממליצים ?

הגעתם לראיון עבודה, הרשמתם את המראיינים, עברתם את המבחנים המקצועיים..

קראו עוד
כללי

ספיישל ג'וניור – 6 טיפים חיוביים לנצל את זמן הקורונה לטובתכם

אם אתם מרגישים ירידה בכמות המשרות לג'וניורים – אתם לא טועים, אבל זה לא אומר שאין מה לעשות בנושא.

קראו עוד
כללי

איך מתמודדים עם מיליון מובטלים?

משבר הקורונה הוא החמור ביותר מבחינת שוק התעסוקה הישראלי,

קראו עוד
לכל המדריכים

התחומים שלנו