מגייסים עובדים?
עמוד הבית > בלוג > כללי > 5 בעיות שתפגשו בראיון העבודה הבא שלכם בזום!

5 בעיות שתפגשו בראיון העבודה הבא שלכם בזום!

חזרנו לשנת 2019, ושאלנו מגייסות ומגייסים מה הטיפים שלהם לראיון עבודה מוצלח.

בתמורה, הם ביקשו מאיתנו את המספרים הזוכים בלוטו של 2020. לכו תסבירו להם שאין משמעות לכסף כשאופציית הבילוי היחידה שיש לכם היא ארטיק במכולת השכונתית.

בחזרה ל-2020: מה שנחשב למשבר זמני הפך כבר מזמן למציאות הקבועה של כולנו. מציאות שהיא הרבה יותר מקוונת ולא תמיד מכוונת. ואחד מהמקומות שבהם תרגישו את השינוי באופן הכי ניכר הוא ראיונות עבודה – המקום שבו אתם צריכים להביא את עצמכם לידי ביטוי, להקסים את האדם שמולכם ולגרום לו להבין שאתם תותחים בתחומכם, מוכשרים ומעוררי השראה, ובגדול שווים את ערמות המזומנים שאתם מבקשים.

5 בעיות שתפגשו בראיון העבודה הבא שלכם בזום!

לצערנו אנחנו נתקלים לא מעט בסיפורים של מועמדים מוצלחים שלא מצליחים לעבור ראיון עבודה בזום בצורה מספיק טובה. אז כדי לעזור קצת בעניין הזה, לקחנו את כל מה שהופך ראיון עבודה פרונטלי (המבוגרים מאיתנו בטח זוכרים מה זה) למוצלח, והתאמנו את זה לאתגרים שפוגשים בראיון עבודה בזום.

אז בלי הקדמות נוספות, קבלו את 5 הבעיות הגדולות ביותר בראיונות עבודה בזום – וגם את הפתרון שלנו לכל אחת מהן.

קשה לקלוט את הסיטואציה

שיחת וידאו לא תמיד מאפשרת לכם לקלוט מה קורה בסיטואציה: אתם לא רואים מה קורה בחדר שסביב המראיין, אתם לא מרגישים את הוייבים שלו, אתם לא רואים לאן העיניים שלו הולכות ולא את שפת הגוף שלו. פשוט 2 פרצופים סטטיים שמדברים.
הפתרון: תהיו מאד מאד קשובים למה שהמראיין שלכם צריך ונסו להבין בכל רגע מה הוא רוצה לדעת. אל תנסו למלא את החלל במילים ואל תהיו עסוקים במה שבאתם להגיד אלא תנו לו לשאוב כמה שיותר מכם. כשאתם מסיימים לענות על שאלה שנשאלתם תבדקו איתו אם הוא קיבל את המענה שחיפש, ותזמינו אותו לשאול עוד. מהנימה של התשובה שלו תוכלו להבין קצת יותר אם הוא השתכנע מהדברים שלכם או שצריך מקצה שיפורים. אגב אם תיישמו טוב את הסעיף הזה תחסכו המון גם על טיפול זוגי אבל זה כבר עניין לכתבה אחרת.

קשה להעביר את עצמכם

זו אולי הבעיה הגדולה ביותר, ולא תמיד מועמדים נותנים לה את המשקל הנדרש: קל יחסית להרשים בנאדם כשאתם יושבים מולו והוא חווה אתכם בכמה עומקים שונים. בשונה מכך, היכולת שלכם להביא את עצמכם לידי ביטוי בשיחת וידאו פוחתת, לעיתים באופן משמעותי, ובלא מעט מקרים הכישורים האישיים שלכם מתפספסים.

הפתרון: מה שהכי חשוב להבין כאן זה שאתם צריכים להתאמץ קצת יותר ביחס לשיחה כדי שגם החלק הפרסונלי שלכם יעבוד את המסך. להתאמץ זה אומר דווקא לשחרר קצת מהפאסון ולהיות עוד יותר טבעיים ולתת למראיין שלכם דרכים אלטרנטיביות להכיר אתכם קצת יותר טוב, במקום אלו שאבדו איפשהו לאורך קילומטרים ארוכים של תשתית אינטרנט.

דרכים אלטרנטיביות יכולות להיות לדוגמא לנצל את העובדה שאתם בבית, ולשלב משהו אישי שלכם כמו הכלב שלכם (בתנאי שהוא חמוד, ואתם יודעים את האמת), המדליות על הקיר מהשנה ההיא בג'ודו בכתה ד, או אוסף הסירות העתיקות על המדף ברקע (הכל בסדר, לא שופטים).

ובגדול, אל תהיו נעולים רק על העניין המקצועי. נסו לגרום לעצמכם להיפתח ותשאפו להשאיר את המראיין שלכם עם משהו שיזכיר לו אתכם: קוריוז מסוים, משהו משותף לשניכם, בדיחה, או כל דבר אחר שיסייע ליצור את החיבור האישי עם המראיין, זה שיגרום לו לזכור את הפנים שלכם לצד השם.

ועוד טיפ מאיתנו: שימו לב שאתם באים ברמת אנרגיה גבוהה. בשונה מראיון פרונטלי, שבו יש את הריגוש שבלהגיע למשרדים חדשים, בבית כולנו רגועים יותר, לפעמים רגועים מדי. זה קורה ללא מעט מועמדים, ואנחנו מאד ממליצים למצוא את הדרך שלכם להגיע כשאתם ערניים וחיוניים.

לא רואים אתכם (פיזית)

אם ב-2019 הבעיה שלכם היתה פקקים, חניה או אוטובוס שלא הגיע, כאן יש בעיות טכניות אחרות שיכולות להעיב על הראיון שלכם ולהרוס הזדמנות טובה. וכידוע (סליחה מראש על הקלישאה), אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני.

לא על הכל יש לכם שליטה, אבל הנה כמה דברים שאתם יכולים לעשות כדי לצמצם את הסיכון:

תאורה – חשוב מאד שהפנים שלכם יהיו מוארות, רצוי בצבע טבעי ולא לבן סיד. שימו לב גם שהתאורה לא מסנוורת את הצד השני. תחשבו שבניגוד לראיון במשרדים של החברה – כאן אתם קובעים את האווירה, ולא תאמינו כמה יש לזה השפעה על איך שאתם נתפסים על ידי הצד השני.

אינטרנט – אף אחד לא יבוא אליכם בטענות על תקלות טכניות, מצד שני למראיין שלכם יש זמן מוגבל לביצוע הראיון וכל מה שלא הספיק לקרות בו הוא הפסד נקי שלכם. לכן, ההמלצה שלנו היא להכין פלן B: הוטספוט בנייד. אם אתם יודעים מראש שהאיטנרנט בבית לא יציב – כדאי לעשות את זה מראש. זה פתרון מעולה שלא הרבה מיישמים.

מצלמה – זה נראה זניח אבל אתם נראים אחרת במצלמות שונות – בין אם זה בנייד או במחשב, אם היא מצלמת לאורך או לרוחב ועוד. אנחנו ממליצים לעשות ניסויים מקדימים ולא לזלזל בסעיף הזה – בסוף זו הדרך העיקרית של המראיין שלכם להתרשם מהמראה שלכם. במקרים מסוימים היינו ממליצים גם להשקיע במצלמה סבירה, ככל שאין לכם כזו.

בלת"מים – כשאנחנו יוצאים לפגישה כולנו לוקחים מקדם ביטחון, אבל בשיחות טלפון או וידאו לעיתים התחושה היא שדקה לפה דקה לשם זה פחות משנה. האמת היא הפוכה: אם בראיון פרונטלי אתם מגיעים למשרדים וממתינים, בשיחת וידאו המראיינים ממתינים לכם, ואתם לא רוצים להגיע למצב שהמנהל הפונטציאלי שלכם יושב וממתין שתעלו לשיחה עוד לפני שהוא פגש אתכם לראשונה.

תשומת לב יתרה לפרטים 

אם בראיון פרונטלי ההתרשמות של המראיין שלכם מכם נובעת משילוב מידע חזותי להתרשמות בינאישית, בשיחת וידאו, שבה היכולת לחוש אתכם לוקה בחסר (סעיף 2 למי שלא עקב), במקרים רבים הוא ייאלץ (במודע או שלא) להחליף את המידע החסר באינפורמציה חזותית. 

מה זה אומר בפועל? שמה שאולי היה מתגמד לאור הקסם האישי שלכם בראיון פרונטלי, יכול לתפוס משקל כבד מדי בראיון מקוון. וכשאתם בבית, יש לא מעט מקומות כאלו שאפשר ליפול בהם.

תשומת לב לפרטים מעל ומעבר למה שאתם רגילים או שסביר לעשות. למשל:
לבוש – למרות שאתם בבית, כדאי להתלבש בצורה מכובדת (אבל לא להגזים). טישרט שחורה יכולה לעשות את העבודה, אבל קחו בחשבון שלא הכל עובר טוב את המסך, ולפעמים כדאי ללכת על משהו קצת יותר בטוח.
סביבה – כדאי לדאוג לחדר מסודר, רצוי לבחור בחדר עם רקע נעים לעין ולא מדפים עמוסים ומבולגנים. כן זה נשמע שטחי. אבל זו המציאות. ואין צורך להזכיר כאן סיפורים על דברים מביכים שקרו לאנשים ברקע, נכון? אם זה קורה, לפחות הרווחתם סיפור משעשע.

קשה לייצר שיחה

גם כאן יש שוני מהותי מראיון פרונטלי. אחת הבעיות עם שיחות וידאו היא הקושי לנהל שיחה זורמת שבה כמה אנשים משתלבים זה בתוך דבריו של זה. זה הופך שיחות לפחות שוטפות ולעיתים מייצר תקיעות מסוימת, בטח לנו כישראלים שלא תמיד רגילים לשתוק עד שהצד השני מסיים לדבר.

הפתרון: לפעמים המראיין שלכם יהיה חד וידע לנווט את השיחה, ולפעמים לא. כך או כך, אנחנו מציעים לבוא כמה שיותר מוכנים, ללמוד על החברה ועל התפקיד (מאיתנו) ולהכין רשימת שאלות שתוכלו להשתמש בה כדי לייצר שיחה, ובד בבד להמחיש למראיין שלכם את אופן ההשתלבות שלכם בחברה.

כדי שהשאלות האלו יעזרו לפתח את השיחה, שימו לב שהן צריכות להיות גם מקצועיות, אבל גם כלליות, מהסוג שכל מראיין ידע לענות עליהן. אנחנו מציעים גם לעשות חזרה גנרלית עם חבר טוב (בזום כמובן), ולהתאמן על גם על הסעיף הזה, וגם על כל הקודמים לו.

אם אתם מתקשים בחיפוש עבודה בצורה נכונה, חשוב שתבחרו חברת השמה אחת גדולה ועדיף גם מובילה בשוק, שתעזור לכם לאתר ולהגיע לראיונות של המשרות השוות ביותר. גלו כמה אתם שווים! כנסו אל טבלאות שכר הייטק – מעודכן לשנת 2023!

מחפשים את האתגר הבא שלכם?
תנו לסוכן החכם שלנו לעשות את העבודה
הגדירו אותי
מכירים חבר שמתאים בול למשרה?
גם עוזרים לחברים וגם מרווחים!
המליצו לנו על החברים הטובים שלכם
ותוכלו לזכות עד 1,000 ₪ מאיתנו!
המליצו על חבר

אולי יעניין אותך עוד...

כללי

כן סטארטאפ או לא סטארטאפ?

לא קל להיות הטוב בתחומך. לקום כל בוקר ולהוציא מעצמך את הכי טוב שאפשר..

קראו עוד
כללי

חיפוש עבודה – למה לא כדאי לכם "להתפזר"

עכשיו שאתם מחפשים עבודה, יתכן שאתם מאבדים פרופורציות ומנסים לירות חצים לכל הכיוונים..

קראו עוד
כללי

10 הדיברות לחיפוש עבודה דיסקרטי

אז אתם מתחילים לפזול לצדדים אחרים, פתאום גיליתם שחברים בתפקיד שלכם במקום אחר מרוויחים יותר.

קראו עוד
כללי

דרושים ממליצים – מה עושים כשאין ממליצים ?

הגעתם לראיון עבודה, הרשמתם את המראיינים, עברתם את המבחנים המקצועיים..

קראו עוד
כללי

ספיישל ג'וניור – 6 טיפים חיוביים לנצל את זמן הקורונה לטובתכם

אם אתם מרגישים ירידה בכמות המשרות לג'וניורים – אתם לא טועים, אבל זה לא אומר שאין מה לעשות בנושא.

קראו עוד
כללי

איך מתמודדים עם מיליון מובטלים?

משבר הקורונה הוא החמור ביותר מבחינת שוק התעסוקה הישראלי,

קראו עוד
לכל המדריכים

מגוון רחב של הזדמנויות, בדרך לתפקיד הבא שלך…