מגייסים עובדים?
עמוד הבית > בלוג > מאמרי הייטק > מקצועות העתיד בחברות הייטק!

מקצועות העתיד בחברות הייטק!

תעשיית ההייטק מתפתחת בקצב מסחרר וכדי להישאר בחזית הפיתוחים הטכנולוגיים ולהתברג בתפקידים..

בזירת ההייטק חשוב תמיד להיות עם היד על הדופק. התעשייה מתפתחת בקצב מסחרר וכדי להישאר בחזית הפיתוחים הטכנולוגיים ולהתברג בתפקידים הנחשקים ביותר, יש לבחון כל הזמן אלטרנטיבות לתחומים מבוקשים שהנם דרושים בחברות הייטק.
זיהוי הזדמנויות לפני כולם הוא המפתח לשדרוג תעסוקתי משמעותי ולתנאים מתגמלים. כמובן שאם תהיו בין הראשונים בתחום, תוכלו להיות מובילי שוק – טאלנטים שמחוזרים על ידי המעסיקים ולא להפך.
אז מה הם המקצועות החמים החדשים שכדאי ללמוד ואיזה מקצועות נעלמים אט אט ממודעות הדרושים?

מקצועות העתיד בחברות הייטק!

והרי התחזית – ניהול מידע ומתקפות סייבר

אנו חיים בעידן המידע שנאסף מכל מקור ומקום אפשרי ואת המידע הזה צריך לאחסן, לנתח ולעשות בו שימוש מושכל בהתאם לתחזיות העסקיות של הארגון. זו הסיבה שהדרישה למומחי BIG DATA עולה מיום ליום בכלל מקצועות ההייטק. לדוגמא מהנדסים ואנשי DBA מבוקשים יהיו בעלי ניסיון במסדי נתונים כמו-NOSQL MONGODB, CASANDRA, מהנדסים עם התמחויות ב-HADOOP ו-SPARK, ו- Data Scientist.

כדי להגיע לתחום כדאי ללמוד מקצועות כמו מתמטיקה ומדעי המחשב,ההשקעה מצדיקה את עצמה מאחר והמשכורת החודשית הממוצעת בתחום הביג דאטה נעה בין 20-25 אלף שקלים כבר בתחילת הדרך ויכולה להגיע ל- 30 אלף שקלים ואף יותר.

כאשר מדברים על תחום הביג דאטה אי אפשר שלא להתייחס ל-CLOUD. חברות רבות תרות אחר עובדים שיודעים להתנהל בסביבת עבודה מתאימה ולהשתמש בשירותי מחשוב ענן נפוצים בדרכים היעילות ביותר כמו של Windows Azure ושלAmazon Web Services (AWS) ואלו יהיו לרוב בעלי תואר מהנדס תוכנה בעלי התמחות בסביבת "ענן" ,אנשי סיסטם ואנשי DevOps engineer בעלי נסיון מעמיק בעבודה מול העננים השונים.

לדוגמא תפקיד שצובר תאוצה כיום הינו Full Stack Developer עם התמחות בCLOUD והשכר נע בין 25-35 אלף שקלים. בין הכמויות האדירות של מידע יש הרבה מאוד מידע רגיש שנוגע לפרטים אישיים וחסויים של משתמשים ממספר תעודת זהות ועד פרטי הבנק וכרטיס האשראי, והפריצות הרבות הן כתוצאה מריגול תעשייתי או מתקפות טרור על מאגרי נתונים מחייבות הגנה מקסימאלית. למעשה, איום הסייבר הולך וגדל ככל שההאקרים מפתחים כלים מתוחכמים יותר וזאת על אף שהמערכות משתכללות. לכן מודעות רבות עוסקות בחיפוש עובדים ודרושים בסייבר סקיורטי לסקטור הפרטי והציבורי.

כל חברה היום מעסק קטן ועד ארגון ענק זקוקים לאבטחת מידע ולמתעניינים בתחום, קיימים תפקידים מגוונים ומאתגרים תחת אבטחת מידע דוגמת מנהלי אבטחת מידע, תוקפי סייבר, אנליסט סייבר, חוקרים ומומחה ניטור אירועי סייבר ועוד.

במקצועות אלה מרוויחים שכר גבוה וממאגר הנתונים של נישה עולה כי מדובר בממוצע שנע בין 15,000-20,000 שקלים למשרות התחלתיות בהתאם לסוג הארגון והתפקיד. כדי להתקבל לעבודות בתחום נדרש לרוב תואר במדעי המחשב וניתן לראות יתרון ניכר ליוצאי היחידות הטכנולוגיות דוגמת 8200.

אינטגרציה היא שם המשחק

עולם ההייטק מושפע מטכנולוגיות חדשות אבל גם מקונספטים שמשנים את הדינאמיקה הפנימית ומייצרים תפקידים שלא נדרשו בעבר. כך למשל, אם פעם בעלי תפקידים שונים בחברות הייטק היו מתנהלים כשני יקומים מקבילים, הרי שכיום הגישה היא אינטגרטיבית יותר.

הוכחה לכך הוא תחום ה-DEVOPS שבמידה רבה הוא צעד באבולוציה של תפקידי DBA ומחבר בפונקציה אחת בין פיתוח תוכנה לאופרציה (Developments + Operations) זאת במטרה לייעל תהליכי פיתוח מואצים בשלב התכנות מפיתוח התוכנה ועד הבדיקות, הקונפיגורציה והניטור.

שיטת עבודה זו חוללה שינוי ארגוני מהפכני בחברות רבות וכתוצאה מכך מסתמן ביקוש גבוה מאוד לאנשי DEVOPS בעלי ידע רב מערכתי שילוו את תהליך הפיתוח לכל אורך שלביו עד המוצר המוגמר. אנשי DEVOPS רבים צומחים לרוב מתפקידי סיסטם או הנדסת תוכנה והשכר הממוצע נע בין 25-40 אלף שקלים, תלוי ארגון וניסיון. אפשר להתייחס אליהם כאנשי "סיירת העילית" של ההייטק אשר יודעים לשלב פיתוח עם עבודת אופרציה ובסיירת כמו בסיירת ההיצע נמוך והביקוש גבוה, ובהתאם לכך גם השכר.

 המציאות רבודה יותר מתמיד

בין השינויים הטכנולוגים שמשפיעים על החדשנות הטכנולוגית ושוק התעסוקה העתידי אי אפשר שלא להתייחס לתחום המציאות הרבודה. יכולים לדמיין משחק מחשב שמתלבש על האלמנטים המציאותיים במשרד שלכם? טכנולוגיית המציאות הרבודה תאפשר לכם לעשות זאת.

עולם המציאות הרבודה הינו השלב הבא במציאות הוירטואלית ואחד התחומים החמים היום בהייטק העולמי וניתן לראות זאת על פי מפת ההשקעות שמראה מגמה של עלייה בגיוסי ההון לחברות המציאות המדומה.
בין השחקנים המוכרים כיום ניתן למצוא את Google Glass, Microsoft HoloLens וMagic leap אשר לכולן מרכזי פיתוח ברחבי הארץ. אחד הפיתוחים האחרונים בתחום אשר סחף את העולם בקיץ האחרון היה משחק פוקימון גו אשר 'הלביש' את הפוקימנים על המציאות עצמה.

כדי להיכנס לתחום ניתן להגיע עם רקע של Algorithm Engineer עם התמחות בעיבוד תמונה או Web Developer עם התמחות בגרפיקה ו- Unity. חשוב לציין כי מדובר בתחום שנכנס גם לחברות הייטק מסורתיות וגם פופולארי בחברות ביוטק המפתחות מכשור רפואי מבוסס מציאות רבודה.

לא משחררים לפני שבודקים

כדי לשחרר מוצר איכותי לשוק נדרשות לאורך הדרך בדיקות תוכנה מקיפות עליהן אחראים אנשי הQA. ניתן אף לראות את עליית קרנם של תפקידי QA לדוג' מהנדס QA או מפתח אוטומציה בארגונים שמהם ניתן להתפתח גם לעבודה עם בסיסי נתונים מורכבים ופיתוח תוכנה ונחשבים גם לאחת מהמקפצות הטובות ביותר לתעשיית הייטק.

במודעות דרושים QA מצוינות דרישות סף כמו קורס QA שמקנה את הכלים הדרושים להכרות עם מתודולוגיות הבדיקה השונות והסמכת ISTQB שהיא הסכמה בינלאומית בבדיקות תוכנה שניתנת לאחר מבחן. איש QA עשוי להרוויח בין 12-22 אלף שקלים לחודש.


לצד עולם התוכנה, תחום הנדסת החומרה מתרחב גם הוא, במיוחד בחברות תקשורת, אלקטרוניקה ושבבים עם מקצועות כמו מהנדס אלקטרוניקה,  מהנדס ASIC/VLSI מהנדס Board Design, ועוד. לרוב, דרושים מהנדסי חומרה בעלי תואר מהנדס חשמל וניתן מתפקידים אלה להתקדם גם לתחום האלגוריתמים ותפקידי ניהול פרויקטים עם משכורות גבוהות במיוחד שנעות בין 25-40 אלף שקלים לחודש.
 
לסיכום, חשוב להתעדכן במקצועות הבולטים והמבוקשים, לנווט את הקריירה בהתאם לדרישות השוק וכך למצב את עצמכם כמועמדים בתחומים מבוקשים ולהגיע לשכר גבוהה בהתאם.

מחפשים את האתגר הבא שלכם?
תנו לסוכן החכם שלנו לעשות את העבודה
הגדירו אותי
מכירים חבר שמתאים בול למשרה?
גם עוזרים לחברים וגם מרווחים!
המליצו לנו על החברים הטובים שלכם
ותוכלו לזכות עד 1,000 ₪ מאיתנו!
המליצו על חבר

אולי יעניין אותך עוד...

מאמרי הייטק

הייטקיסט כמותג נחשק – כך תעשו את זה נכון!

מותג טוב נמדד קודם כל בחוויה שהוא מעניק, באיך שהוא גורם לנו לדמיין את עצמנו איתו.

קראו עוד
מאמרי הייטק

לעבוד בהייטק באיזור הצפון – לא מה שחשבתם

שכשזה נוגע להייטק, אין יותר חוקים גיאוגרפיים וכבר לא חייבים לגור במרכז רק כדי למצוא עבודה במרכז.

קראו עוד
מאמרי הייטק

כל מה שצריך לדעת על משרות רילוקיישן בהייטק

רגע לפני שאתם אורזים מזוודות וממריאים למשרת הרילוקיישן הנחשקת שהשגתם..

קראו עוד
מאמרי הייטק

בוגרי 8200 ? המדריך המלא למשתחרר הטרי מהיחידה

כל מה שסיפרו לכם הוא נכון, חברות ההייטק, היזמים, יועצי ההשמה ואפילו חברות בינלאומיות..

קראו עוד
מאמרי הייטק

7 טיפים לאכילה נכונה כשעובדים בהייטק

אתם קוראים, עונים, מקלידים, מתרוצצים, מתקנים, מסבירים, שולחים, מתקשרים, ואין לכם רגע דל ביום העבודה.

קראו עוד
מאמרי הייטק

Cyber Security – למה כדאי לכם להיות שם?

בשנים האחרונות נרשמה עלייה של 400% בניסיונות החדירה למערכות מחשוב של ארגונים אזרחיים.

קראו עוד
לכל המדריכים

מגוון רחב של הזדמנויות, בדרך לתפקיד הבא שלך…