מגייסים עובדים?
עמוד הבית > בלוג > כללי > 10 הדיברות לחיפוש עבודה דיסקרטי

10 הדיברות לחיפוש עבודה דיסקרטי

אז אתם מתחילים לפזול לצדדים אחרים, פתאום גיליתם שחברים בתפקיד שלכם במקום אחר מרוויחים יותר.

ניחוחות של שגרה. עדיין לא מה שהיה, אבל מה שבטוח, את התנועה במשרות אנחנו מרגישים יותר ויותר. משהו אחד בהקשר הזה לא השתנה, והוא הצורך שלכם לשמור על קרקע יציבה לפני שאתם יוצאים להרפתקה חדשה, והיום זה נכון יותר מתמיד.

ריכזנו עבורכם את כל החוקים שיסייעו לכם לחפש עבודה בצורה מדויקת, כזו שמאפשרת לכם למצוא אפשרויות חדשות וגם לשמור על יחסים טובים עם החברה הנוכחית שלכם.

10 הדיברות לחיפוש עבודה דיסקרטי

לפעמים הדרך להשגת שיפור מקצועי או שיפור בתנאים עוברת בחוץ. אז אספנו את כל החוקים שיעזרו לכם לעשות את זה בצורה נכונה.

דיבר מספר 1: לא תשכח מאין באת

כשאתם מבקרים בחברה חדשה הכל נראה שונה, נוצץ ומרגש. ואז מגיע הקטע הזה שחוזרים למקום הקבוע שלכם, עם כל המשימות שעייפתם מלעשות והאנשים שעייפתם מלראות. בנקודה הזו קל מאד לטבוע לים של תסכול, אבל זה המקום לבוא ולהזכיר לעצמכם כל בוקר שכל עוד אתם שם אתם מביאים את המיטב שלכם – בשביל המקום, אבל קודם כל בשביל עצמכם. גם אם החלטתם שצריך שינוי, תאספו הרבה סבלנות ותעשו את זה בצורה שנותנת כבוד למקום העבודה הנוכחי שלכם, ולא פחות ממנו – לעצמכם. אגב, זה משמעותי מאד גם לתהליך שלכם במקום העבודה המיועד, שבו אתם נמדדים לא רק בקורות חיים ובסיפורים, אלא גם באנרגיה שאתם מביאים איתכם.

דיבר מספר 2: לא תחשוף מידע מזיק בפני המעסיק

מזיק זה עניין סובייקטיבי, ומאחר שהתשובה לסוגיה האם לחשוף בפני החברה הנוכחית שלכם את העובדה שאתם מחפשים עבודה היא לא חד משמעית – נציג את שני הצדדים שלה, ונשאיר לכם לעשות את ההחלטה הטובה עבורכם.

מצד אחד, אם אתם עובדים במקום שאתם מכבדים וזו סביבה שמאפשרת את הפתיחות, היינו מציעים שתשתפו אותם בכך שאתם מרגישים שמיציתם ואתם הולכים לחפש קצת בחוץ. זה יתן לכם הרבה ריספקט, וגם יעמיד בפני החברה הקיימת שלכם את ההזדמנות להילחם עליכם. הרבה פעמים זה מוביל להזדמנויות חדשות דווקא במקום שאתם כבר מחוברים אליו.

מצד שני, בתנאים מסוימים יש שיגידו שזה יכול לגרום לשינוי היחס כלפיכם, ואף אפילו לגיוס של מחליף עבורכם עוד לפני שאתם מצאתם את המקום החדש.

התשובה לכך כנראה נעוצה באופן הניהול של החברה שאתם עובדים בה, בטיב היחסים שלכם עם האנשים בה ובייחוד עם הבוס הישיר שלכם – ובראשם השאלה עד כמה אתם רוצים בטובתם.

אם החלטתם שלא לחשוף – תוסיפו בקורות החיים שלכם שורה שמבקשת לשמור על דיסקרטיות (המחמירים ביותר גם ימנעו מלציין את שם החברה הנוכחית שלהם בקורות החיים).

דיבר מספר 3: לא תערבב משרה במשרה

החלטתם על פרידה? אפילו עדכנתם את הפרטנר הנוכחי? תעשו את זה בצורה מכובדת ומכבדת. או במילים אחרות, כמו שלא הייתם יושבים בסלון שאתם חולקים עם בת הזוג הנוכחית שלכם ובודקים הצעות בטינדר – לא היינו ממליצים לשבת במשרד או אפילו בבית בשעות העבודה ולבדוק הצעות עבודה.

כנ"ל ואפילו יותר בכל הנוגע לטלפונים – אין דבר יותר מעורר חשד מלראות עובד שכל 5 דקות יורד למטה לשוחח בטלפון.

אז מה עושים?

לגבי חיפוש משרות – אנחנו ממליצים לקום שעה אחת קודם ולעבור על האינבוקס של המשרות לפני שאתם מגיעים למשרד, וכמובן שעה אחת אחרי יום העבודה.

לגבי טלפונים – נסו לרכז את השיחות לשעה ספציפית ביום, רצוי סביב ארוחת הצהרים. מבטיחים לכם מניסיון שהמגייסים שלכם יעריכו את זה מאד. שימו לב שאת שיחת ההמשך אתם מתאמים לשעה מסוימת, או מבקשים לחזור בעצמכם ליוזם השיחה – כדי לוודא שאתם לא מפספסים את ההזדמנות.

ראיונות מומלץ לעשות בשעות אחרי הצהרים, וגם לקחת חצי יום חופש פה או שם זו תמיד אופציה טובה. ואגב אם הראיון שלכם בזום – אל תפספסו את הכתבה על הראיון העבודה הבא שלכם בזום.

דיבר מספר 4: לא תשלח קורות חיים למשרות אנונימיות

בעת חיפוש עבודה, יש נטייה לפעמים לשלוח את לחמכם על פני המים. בחלק מהמשרות שם החברה לא מופיע שם החברה ובמקומות האלו היינו ממליצים לא לקחת סיכון, גם אם אתם בטוחים שזה לא מתאר בשום דרך את החברה הנוכחית שלכם. גם כי אתם לא יודעים מי ניסח את המשרה, וגם כי אתם אף פעם לא יכולים לדעת לאן קורות החיים שלכם יתגלגלו, ואם קיים קשר עסקי כלשהו בין החברה המדוברת לבין החברה שבה אתם מועסקים.

בין אם בחרתם להודיע לחברה הנוכחית שלכם או לא – שום דבר טוב לא יצא מכך שהמעסיק הנוכחי שלכם יקבל את קורות החיים שלכם, בדיוק כפי שלכם לא היה נעים לפגוש את המחליף שלכם עוד לפני שהודעתם באופן רשמית על עזיבה. אז אם יש ספק – ותרו.

דיבר מספר 5: לא תשכח לעשות שימוש חכם במגייסים חיצוניים

אוקיי אנחנו יודעים מה אתם חושבים. עשינו כתבה על חיפוש עבודה ואנחנו ממליצים על עצמנו. זה נכון, אבל תיכף תבינו למה.

בראש ובראשונה, חברות ההשמה בנויות ומיומנות לנהל תהליכים דיסקרטיים, ומבינות יותר מכולם את החשיבות, את המורכבות ואת הרגישות שבלחפש עבודה כשאתם עובדים. חלק גדול מהמשרות שנמצאות בטיפול חברת השמה הן חשאיות, ולכן אנו יודעים לתמוך, לייעץ ולסייע למי שמחפש בצורה זהה.

שנית, הדיסקרטיות הזו עובדת לשני הצדדים, ולכן חברות השמה זה המקום למצוא משרות מתחת לרדאר שלא הייתם מגיעים אליהן בעצמכם.

ושלישית ואולי חשוב מכולן, חברות השמה מכירות את החברות המגייסות וידעו להתאים את ה-DNA של החברה הרצויה לכם.

דיבר מספר 6: לא תלכלך

לא משנה מה מערכת היחסים עם המעסיק הנוכחי שלכם, שהביאה אתכם לקום ולחפש עבודה בחוץ, או במילים אחרות, לא משנה כמה הוא הביא לכם את הסעיף ואתם מדמיינים את הרגע שבו אתם מטיחים את כרטיס העובד על שולחנו ויוצאים בגאון מהמשרד ולא חוזרים – זה אף פעם לא נראה טוב מהצד.

הסיבה לכך היא שכל מראיין שישב מולכם ישר ידמיין את עצמו בסיטואציה של המעסיק הנוכחי, ואתם כבר מבינים באיזה אור זה יציג אתכם.

זה לא אומר שאתם צריכים להיות שושואיסטים – גם אם אתם רוצים להציג מחלוקת, כדאי להציג את שני הצדדים שלה בצורה כמה שיותר אובייקטיבית – איך הם רואים את המצב ואיך אתם. ואם אתם מרגישים שלא משנה מה אתם עושים לא רואים אתכם – זה גם משהו שאפשר לשקף.

אגב זה נושא שאתם חייבים לחשוב עליו מראש, כי במוקדם או במאוחר תגיע השאלה למה החלטתם לעזוב את המשרה הנוכחית שלכם, וגמגום שלכם כאן לא יעבוד לטובתכם.

דיבר מספר 7: לא תזמר

הסיבה הכי נפוצה שאנשים שמחפשים עבודה "נתפסים על חם" – היא פשוט שהם נופלים בלשונם. בין אם נתתם אמונכם בגורם הלא נכון, או שאותו גורם לא נכון ישב בשולחן שמאחוריכם בחדר האוכל ושמע כל מילה – הכי בטוח זה פשוט לא לדבר על זה עם אף אחד. קחו בחשבון שלהיחשף בצורה כזו זה הסיטואציה הכי גרועה שאתם יכולים להעמיד גם את עצמכם וגם את המעסיק שלכם.

דיבר מספר 8: לא תחשוף מידע בפייסבוק

הטיפ הזה עוסק בשימוש חכם ברשתות חברתיות, אבל הדגש העיקרי הוא על הפייסבוק, שאוהב מאד לתעד כל תנועה שלכם ולהציג אותה לכל מי שהוא חושב שהיא תעניין אותו. ובמקרה של חיפוש עבודה, פייסבוק יודעת היטב את מי התנועות שלכם מעניינות, ומאחר שכידוע אתם המוצר – היא גם לא תחשוב פעמיים אם להשתמש בו.

דיבר מספר 9: לא תפסח על רשת Linkdin

המקום הטוב ביותר לחפש משרות בדיסקרטיות היא רשת LinkedIn, שבנויה בדיוק לצורך הזה. יש קבוצות מקצועיות של חיפוש עבודה, וגם הגשה דרך העמודים של החברות שאתם מחפשים או דרך אנשי קשר משותפים היא אפשרית.

לפני שאתם יוצאים לדרך, מומלץ לטפל בהגדרות האבטחה כדי שלא יוצגו באופן פומבי כל הפעולות שאתם עושים במסגרת הזו: הסירו את אופציית הפרסום של עדכוני הפרופיל או הפעילות שלכם, והגדירו את האפשרות שרק אתם תוכלו לראות את הקשרים שלכם, כדי שלא ניתן יהיה לצפות בקשרים שלכם עם חברות או אנשי קשר בחברה מתחרה.

דיבר מספר 10: לא תעשה שימוש בתיבת המייל של העבודה

הסעיף הזה הכי מובן מאליו, וכמו תמיד, הרוב נופלים בדיוק במקומות שהכי מובנים מאליהם. הרבה פעמים זה קורה בטעות, למשל כשיש לכם בנייד תיבת אינבוקס משותפת למייל הפרטי ולמייל של העבודה. אז הטיפ הראשון הוא לשים לב היטב מאיזו כתובת אתם מגיבים לפני שאתם לוחצים על Send.

זה נכון גם לגבי שיחות למכשיר של החברה כשיש לכם אחד אישי, פקסים או כל ציוד קצה אחר ברשת המשרדית – אתם אף פעם לא יודעים איזה מידע מנוטר, ולכן היינו ממליצים להימנע כלל משימוש בציוד השייך למקום העבודה.

זוהי תורתכם

לסיכום, מקובל לחשוב שלא קל לחפש עבודה כשאתם מובטלים – אבל לא פחות קל לחפש עבודה כשאתם עובדים, לפחות למי שרוצה לעשות את זה נכון, ולשמור על רמה מקצועית ואתית גבוהה ויחסים טובים עם המקום הנוכחי. זה המקום להזכיר לעצמכם שההייטק בארץ הוא עולם יחסית קטן, וסביר שעוד תיפגשו עם החברה הנוכחית שלכם בכנסים או בשת"פים עתידיים, וכדאי מאד לשמור איתם על יחסים בריאים.

אם אתם מתקשים בחיפוש עבודה בצורה נכונה, חשוב שתבחרו חברת השמה אחת גדולה ועדיף גם מובילה בשוק, שתעזור לכם לאתר ולהגיע לראיונות של המשרות השוות ביותר.

 


מחפשים עבודה? בדקו את לוחות המשרות שלנו:

מחפשים את האתגר הבא שלכם?
תנו לסוכן החכם שלנו לעשות את העבודה
הגדירו אותי
מכירים חבר שמתאים בול למשרה?
גם עוזרים לחברים וגם מרווחים!
המליצו לנו על החברים הטובים שלכם
ותוכלו לזכות עד 1,000 ₪ מאיתנו!
המליצו על חבר

אולי יעניין אותך עוד...

כללי

כן סטארטאפ או לא סטארטאפ?

לא קל להיות הטוב בתחומך. לקום כל בוקר ולהוציא מעצמך את הכי טוב שאפשר..

קראו עוד
כללי

חיפוש עבודה – למה לא כדאי לכם "להתפזר"

עכשיו שאתם מחפשים עבודה, יתכן שאתם מאבדים פרופורציות ומנסים לירות חצים לכל הכיוונים..

קראו עוד
כללי

דרושים ממליצים – מה עושים כשאין ממליצים ?

הגעתם לראיון עבודה, הרשמתם את המראיינים, עברתם את המבחנים המקצועיים..

קראו עוד
כללי

ספיישל ג'וניור – 6 טיפים חיוביים לנצל את זמן הקורונה לטובתכם

אם אתם מרגישים ירידה בכמות המשרות לג'וניורים – אתם לא טועים, אבל זה לא אומר שאין מה לעשות בנושא.

קראו עוד
כללי

איך מתמודדים עם מיליון מובטלים?

משבר הקורונה הוא החמור ביותר מבחינת שוק התעסוקה הישראלי,

קראו עוד
כללי

השמת עובדים דרך קבוצת נישה

אתם קוראים, עונים, מקלידים, מתרוצצים, מתקנים, מסבירים, שולחים, מתקשרים, ואין לכם רגע דל ביום העבודה.

קראו עוד
לכל המדריכים

מגוון רחב של הזדמנויות, בדרך לתפקיד הבא שלך…