ביקוש גובר לעובדים בתחומי האינטרנט, פיתוח אפליקציות מובייל והסייבר
בתחומי ההייטק הביקוש הגדול ביותר נרשם בביקוש לעובדים בענפי האינטרנט, פיתוח אפליקציות המובייל וחברות האון ליין – שם ספציפית נרשמה עלייה של 27% בביקוש לעובדים בהשוואה ל- 2013 .
שנת 2013 הייתה שנה של 'זינוק' מבחינת תעשיית ההייטק הישראלית ולעסקאות הענק, כדוגמת מכירת Waze הייתה בהחלט תרומה משמעותית לכך. גם 2014 נפתחה בהישגים יפים עם עסקת ענק בה נמכרה וייבר הישראלית תמורת 900 מיליון דולר לחברת ראקוטן היפנית וכניסתן לשוק של חברות בינלאומיות כמו פייסבוק, שהחליטה לפתוח מרכז פיתוח בארץ.
בהמשך למגמה שהייתה בשנת 2013 גם ב 2014 ניתן לראות עליות הן ברמות השכר והן בביקוש לעובדים איכותיים במגוון ענפים. בחברות האינטרנט ואפליקציות המובייל נרשם הביקוש הגדול ביותר, מדובר בשינוי חיובי של 12% - 9% בהתאמה ברמות השכר בענפים אלו, כאשר גם השינוי בביקוש לעובדים גדל בכ- 23% אחוזים בתחום המובייל ו- 27% בתחום האינטרנט.
אחת הסיבות לעליות בביקושים היא כמות הסטאראפים הגדולה שנפתחים מידי יום, ישראל כבר מזמן הפכה למדינת הסטארטאפים והחברות הישראליות מצליחים לגייס הון בהיקפים מרשימים מקרנות הון סיכון מקומיות ובשנים האחרונות גם מקרנות הון זרות וגדולות עובדה המאפשרת להם להתפתח, לגדול ולהרחיב את הפעילות" סיבה נוספת היא פתיחתם של מרכזי פיתוח רבים של חברות רב לאומיות גדולות דוגמת Apple, Google, Microsoft ועוד.. שהבינו את הפונטציאל של ההון האנושי הישראלי וממשיכות להשקיע בישראל עוד משאבים וכסף מתוך ראיה אסטרטגית להשקעה נכונה.
מגמות ביקוש לעובדים ברבעון 1 ב- 2014 בהשוואה ל- 2013 - הייטק
מגמה משמעותית שנראתה בשנה האחרונה היא העליה הגדולה בכמות חברות האינטרנט וחברות פיתוח האפליקציות - העולם עובר אט אט מהמימד ההפיזי למימד האפליקטיבי והוירטואלי שקיים היום בכל מקום ובכל העולם לרבות בארגונים ממשלתיים ואפילו ברמת המשתמש הביתי. המון ישומים עוברים היום לשבת באחסון ענן ופחות בשרתים הפיזיים המסורתיים ובכלל יותר ויותר אנשים צורכים מוצרים ושירותים דרך הסמארטפון או הטאבלט מרחוק. מטבע הדברים מעבר זה פגע בהיקפי הפעילות של אותן חברות מסורתיות המפתחות מוצרי דסקטופ וציוד תקשורת וכתוצאה מכך וביחס מתאים, גבר הביקוש למפתחים, למנהלי ולמעצבי מוצר בתחומי האינטרנט, אפליקציות המובייל והוירטואליזציה ואילו הביקושים למהנדסי חומרה ותקשורת קטנו. מדובר בירידה ממוצעת של 13% בהשוואה לרבעון המקביל של 2013 וככל הנראה מגמה זו אף תתחזק השנה.
משרות חמות בתחום המובייל והאינטרנט:
יותר ויותר חברות מבינות את חשיבות ההון האנושי בארגון. תהליכי הגיוס כבר מזמן הפכו להיות ממוקדים יותר ומקצועיים יותר ומנהלי ה-HR כבר לא מסכימים להתפשר על מועמדים שלא עונים בדיוק על דרישות התפקיד והתאמת העובד ל DNA של הארגון. גם בקרב סטארטאפים נראה כי ישנה מגמה לא מתפשרת והעלאה של רף הסינון בכדי להגיע למועמדים 'כוכבים', אף על פי שהיום כבעבר עדיין ישנה פתיחות מצידן לקלוט גם מועמדים חסרי ניסיון 'פורמאלי' מהאוניברסיטה או מהצבא, כל עוד מדובר במועמד או מועמדת איכותיים אשר יביאו עימם ערך מוסף וידע שהכרחי להתפתחות הסטארטאפ. השינוי גם ניכר בהבנת הערך של עובד כיחידה הצוברת ידע ויכולות בארגון.
ב-2014 חברות יפנו יותר משאבים לשימור עובדים וטיפוח ה'כוכבים' שלהן. אם בעבר חברות היו נשארות אדישות לנוכח עזיבה של עובדים, כיום הן נלחמות על העובד על ידי מתן תמריצים להישארות בצורת העלאות בשכר ובתנאים מתוך הבנה שההוצאה הכרוכה בשימור העובד נמוכה מזו הכרוכה בגיוס עובד חדש ושחזור הידע שנלמד.
רוצים לדעת כמה אתם שווים? כנסו לסקרי השכר שלנו
קראו עוד על תחום הסייבר המתחמם
(נכתב על ידי יניב בן ישי – מנהל השיווק של קבוצת נישה המתמחה בהשמה להייטק)